-
Laboratóriumi berendezések
- Tárolószekrények veszélyes anyagok, gázpalackok számára
- Laboratóriumi fagyasztószekrények
- Szárítószekrények (környezeti hőm. +5°C - +300°C)
- Hőlégsterilizálók (környezeti hőm. +5°C - +250°C)
- Termosztátszekrények +3°C - +40°C (opcionálisan +70°C-ig)
- Peltier elemes hűtött inkubátorok
- Laboratóriumi inkubátorok (környezeti hőm +5°C - +100°C)
- Ultramélyhűtők, mélyfagyasztók
- Klímakamrák, növénynevelő kamrák
- Gyógyszerészeti hűtőszekrények, gyógyszertári hűtőszekrények
- Laboratóriumi hűtőszekrények, laborhűtők
- Hűtött inkubátorok 0°C - +70°C (opcionálisan -10°C - +100°C)
- Vákuum szárítószekrények
- CO2 inkubátorok
- Laboratóriumi mosogatógépek és laborüveg szárítógépek
- Robbanásbiztos hűtőszekrények és mélyhűtőszekrények
- Laboratóriumi centrifugák
- Laboratóriumi rázógépek
- Laboratóriumi keverőgépek
- Laboratóriumi roncsolók, blokkroncsolók
- Biosafety, biológiai biztonsági fülkék
- Lamináris áramlású fülkék
- PCR fülkék
- Gravimetrikus mikrobiológiai higítók, mikrobiológiai adagoló
- Mikrobiológiai homogenizálók
- Mikrobiológiai perisztaltikus pumpák
- Automata mikrobiológiai higítók és mikrobiológiai szélesztők
- Laboratóriumi fűtőlapok
- Fűthető mágneses keverők
- Mágneses keverők
- Peltier elemes termosztátok, temperáló berendezések, hűtő - fűtő termosztát
- Laboratóriumi székek, laborszékek
- Laboratóriumi és ipari elszívórendszerek, vegyifülkék
- Autoklávok, gőzsterilizálók, sterilizátorok
- Vákuumpumpák
- Vízfürdők, ultrahangos vízfürdők
- Laboratóriumi fűtőkosarak, lombikmelegítők
- Izzítókemencék
- Ultrahangos homogenizálók, szonikátorok
- Laboratóriumi szitarázók, ultrahangos szitarázok
- Liofilizálók, fagyasztva szárítók, Vákuumos fagyasztva szárítók
- Vízdesztillálók, desztillált víz előállítók
- Laboratóriumi jégkészítők, labor jéggyártók
- V alakú homogenizálók, gyógyszeripari por homogenizálók
- Laboratóriumi őrlők és labordarálók
- Nedvességre érzékeny alkatrészek tárolására alkalmas kamra, SMT szárítószekrény
- Laboratóriumi víztisztító berendezések
- PCR készülék, thermocycler berendezés
- Folyadékadagolók, pipetták, pipettorok
- Mikrobiológiai gyorstesztek
- Allergén gyorstesztek
- Microplate mosók, mikrotiter mosók
- Mikroszkópok
- Laboratóriumi flokkuláció teszter, flokkteszter, jar tester
- Ózongenerátorok
- Vészzuhany tesztelő állomás
- Laborbútorok
- Laboratóriumi szünetmentes tápegységek
- Laboratóriumi adatloggerek, adatgyűjtők
- Telepített mintavevők, vízmintavevők, szennyvíz mintavevők
- Telepített monitoring állomások, online monitoring állomások
- Ipari és laboratóriumi elszívóventilátorok
-
Laboratóriumi műszerek
- Gyorsnedvesség meghatározó mérlegek
- Biológiai Oxigén-igény (BOI) meghatározó készülékek
- Elektrokémiai mérőműszerek (pH, mV, vezkép, TDS, sótartalom, ionkonc., oldott O2, hőmérséklet)
- Automata mikrobiológiai kolóniaszámlálók, telepszámlálók, inhibíciós zóna meghatározók
- Laboratóriumi és ipari mérlegek
- Infravörös gabona-, termény- és lisztelemzők
- Kézi és asztali refraktométerek
- Kézi és asztali sűrűségmérő készülékek
- Vízanalitikai és szennyvízanalitikai fotométerek és spektrofotométerek
- Laboratóriumi és on-line zavarosságmérők
- Laboratóriumi nehézfém analizátor
- Lángfotométerek
- Manuális, kézi telepszámlálók, kolónia számlálók
- Olvadáspont meghatározók, olvadáspont mérő műszerek
- Polariméterek, optikai forgatóképesség mérők
- Rotációs viszkoziméterek, Brookfield típusú viszkoziméterek
- Higiéniai gyorsteszt, HACCP teszt, felületi higiéniai teszter
- Laboratóriumi spektrofotométerek
- Microplate readerek, microplate mosók
- Titrátorok
- Laboratóriumi, ipari színmérők
- Aminosav- analizátorok
- Terepi nehézfém analizátorok, terepi nehézfém mérőműszerek
- Hordozható mikrobiológiai állomások, terepi mikrobiológiai mérőbőröndök
- Terepi, hordozható, kézi elektrokémiai mérőműszerek
- Hordozható infravörös gabona-, termény- és lisztelemzők
- Terepi, hordozható refraktométerek
- Terepi, kézi sűrűségmérők
- Terepi, hordozható vízanalitikai fotométerek, szennyvízanalitikai fotométerek
- Hordozható, terepi flokkuláció teszter, flokkteszter
- Liofilizálók
- Szolgáltatásaink
- Kutatás-Fejlesztés
HI 98169 Professzionális borászati pH mérő bor és a must vizsgálatához
A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között tőle függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. A HI 98169 pH mérő ideális választás mind a must, mind a bor vizsgálatához, mivel a pH mérőműszer könnyen kezelhető és egy speciálisan a vizsgálatához alkalmas pH elektróddal szereltük fel.
A pH mérő fontosabb jellemzői:
Kombinált, borászati pH elektród
Széles pH mérési tartomány 0,000 és 12,000 pH között*
±0,002 pH pontosság
Öt pontos kalibrálás (7 standard érték vagy 5 egyedi pH-érték alapján)
Automatikus hőmérséklet-kompenzálás (-5,0 és 60,0 °C között)* - * a pH elektród által limitálva
mV mérési tartomány ±2000 mV-ig, ±0,2 mV-os pontossággal
Cseppálló IP67 besorolású borítás
Komplett csomag tartalma:A pH érték jelentősége a bor készítés során
A műszer tartozékai: a mérőműszer, a FC10483 pH elektród, HI7004M 4,01 pH értékű kalibráló oldat (230 ml), HI7007M 7,01 pH értékű kalibráló oldat (230 ml), 2 db tasakos borászati elektród tisztító oldat, 2 db 100 ml-es kalibráló edény, mikro USB kábel, HI92000 számítógépes szoftver, 4 db AA elem, magyar nyelvű használati útmutató, hordtáska
A pH érték jelentősége a bor készítés során:
A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között tőle függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. Alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.
A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van.
Műszaki adatok |
|
Mérési tartomány |
pH-érték: 0,0 és 12,0 pH között; 0,00 és 12,00 pH között, 0,000 és 12,000 pH között pH-mV: ±2000 mV Hőmérséklet: -5,0 és 60,0 °C |
Pontosság |
pH-érték: ±0,1 pH; ±0,01 pH; ±0,002 pH pH-mV: ±0,2 mV Hőmérséklet: ±0,4 °C |
Kalibrálás |
Automatikus, ötpontos |
Hőmérséklet-kompenzálás |
Automatikus vagy manuális -5,0 és 60,0 °C között |
Adatrögzítés |
200 mérés adatai menthetők el |
Adatátvitel |
USB |
Környezet |
0 és 50 °C között, legfeljebb 100% relatív páratartalom |
Áramellátás |
4 darab 1,5 V AA elem (megközelítőleg 200 óra folyamatos használatra elegendő) |